Vraag nu gratis offertes aan!

   
Type aanvraag*
Soort opdracht*Titel:
Naam: *
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Makelaar courtage

Snel en eenvoudig offertes bij meerdere makelaars aanvragen

Meer over makelaars


Wanneer een makelaar wordt ingeschakeld dan is dat normaal gesproken als bemiddelaar bij de koop en verkoop van onroerend goed.

Het inschakelen van een makelaar wordt dus gedaan wanneer er een huis gekocht of verkocht dient te worden. Wanneer tot één van de twee diensten wordt overgegaan wordt er een eenmalig contract tussen beide partijen afgesloten.

Verkoop van een woning
Normaal gesproken wordt de makelaar ingeschakeld wanneer een huis verkocht dient te worden. De makelaar is degene die het te verkopen huis opneemt en de contactpersoon is wanneer geïnteresseerden zich melden voor de woning. Mocht er een bod worden uitgebracht op de woning dan zal de makelaar optreden als adviseur en waar mogelijk onderhandelen met de andere partij. Mocht er overgegaan worden tot koop dan kan de makelaar nog betrokken zijn bij de voltrekking door vragen van kopende partij te beantwoorden en aanwezig te zijn bij de daadwerkelijke overdacht bij de notaris.

Staat uw koopwoning al geruime tijd leeg?
U bent inmiddels verhuisd, maar heeft nog steeds uw oude koopwoning niet kunnen verkopen? Vervelend! Zeker wanneer u op zowel uw oude als nieuwe woning de hypotheek aflost. Maar er gloort hoop! U kunt als verkopende partij uw woning aanbieden voor tijdelijke verhuur, door gebruik te maken van de Leegstandswet. Een vrij complexe methode, maar met de hulp van een verkoop/verhuur makelaar zeer effectief in te zetten.

De grote voordelen van tijdelijk verhuren zijn dat u verpaupering van de woning voorkomt en de kosten per maand aanzienlijk lager zijn wanneer u aflost op twee woningen.

Wanneer u gebruikt wilt maken om tijdelijk uw woning te gaan verhuren, kies dan voor de optie “Verhuur” op het aanvraagformulier hiernaast.

    Nog niet uw woning laten taxeren?
    Als verkopende partij wilt u uw woning voor een zo hoog mogelijk bedrag verkopen. Een taxatie geeft daarbij extra houvast. Door uw woning te laten taxeren krijgt u een reële schets van uw woningwaarde. De uitkomsten van een taxatie worden verwerkt in een zogeheten taxatierapport. Met een taxatierapport kunt u onbezorgd de onderhandelingen over de verkoop van uw woning in.

    Een taxateur vindt u via taxateurs-vergelijken.nl!

Aankoop van een huis
Men schakelt een aankoopmakelaar in wanneer een huis gekocht wordt. In deze heeft de makelaar voornamelijk de rol van adviseur. De aankoopmakelaar onderhoud contact met de verkopende partij, inspecteert het huis en kan een waardebepaling doen voor het te kopen goed. Eventueel is de aankoopmakelaar ook degene die voor u onderhandelt over de vraagprijs en zal hij betrokken zij bij de afwikkeling van de verkoop, tot aan de werkelijke overdracht bij de notaris.

Courtage 
U betaalt de makelaar een percentage van het bedrag waarvoor u het huis koopt of verkoopt. Dit bedrag heet courtage. U betaalt een courtage meestal over de koopprijs inclusief btw. Hoeveel u moet betalen, is niet altijd hetzelfde. Daarom is het handig meerdere makelaarstarieven met elkaar te vergelijken.

Vereniging van Makelaren
De meeste makelaars zijn lid van een vereniging van makelaars. Er zijn in Nederland drie grote verenigingen van makelaars:

  • NVM (Nederlandse Vereniging voor Makelaardij)
  • VBO (Vereniging Bemiddeling Onroerend goed)
  • VastgoedPRO

Is de makelaar geen lid van de vereniging van makelaars?
Is de makelaar geen lid van de NVM, de VBO of VastgoedPRO? Dan gelden er misschien andere voorwaarden. Lees de voorwaarden van de makelaar altijd grondig door, voordat u een opdracht geeft. En maak duidelijke afspraken over de kosten die u moet betalen.

Verhuurmakelaar
Een verhuurmakelaar wordt tegenwoordig ook steeds vaker ingeschakeld. Een verhuurmakelaar is zich gespecialiseerd in bemiddeling tussen huurders en verhuurders. Wanneer een verhuurmakelaar wordt ingeschakeld dan kan hij of zij de huurder en/of verhuurder bijstaan in het vinden van een juiste wederpartij die of gaat huren of verhuurd.

Offertes aanvragen
Vraag kosteloos en vrijblijvend meerdere offertes aan bij makelaars bij u in de buurt. Binnen enkele dagen ontvang u de offertes in uw mailbox. Nadat u een keuze hebt gemaakt is het verstandig te informeren naar de mogelijkheid om deskundig advies.

Begin nu met het aanvragen van vrijblijvende gratis offertes voor onroerendgoed bemiddeling!